Promovarea unui stil de viață sănătos

21 DE SFATURI CARE TE AJUTĂ SĂ TRĂIEȘTI MAI MULT

✓ Mănâncă mai multă coajă de pâine! Conține de până la opt ori mai multă lizină, antioxidant care luptă împotriva cancerului, decât miezul.

✓ Fă sport cu greutăți! Universitatea Michigan a demonstrat că bărbații care fac antrenament de forță regulat și-au scăzut cu opt puncte presiunea diastolică. Îndeajuns pentru a reduce cu 40 % riscul de atac cerebral și cu atac 15 % pe cel de infarct!

✓ Liber la ulei de măsline și oțet! Pune în salată sau în mâncare oricât vrei! Cu ajutorul lui vei reduce riscul de cancer, îmbătrânirea prematură, obezitatea și diabetul.

✓ Ia-ți un supliment de magneziu zilnic. Vei fi cu 40 % mai puțin predispus la deces produs de orice fel de afecțiune fizică.

✓ Bea opt pahare de apă pe zi, spun cei de la Universitatea Loma Linda. Specialiștii au descoperit că “băutorii de apă” sunt cu 55 % mai puțin predispuși îmbolnăvirilor de orice natură.

✓ Mănâncă zilnic câte un grepfruit roșu și, pe cât de des posibil, fructe de pădure. Aminoacizii și antioxidanții din ele te vor ajuta să previi cancerul și bolile mentale.

✓ Râzi mai mult! Alege o comedie,în locul unui film de acțiune sau horror, deoarece o oră de râs îți relaxez corpul și mintea îndeajuns încât să se regenereze după atacurile de stres.

✓ Căsătorește-te! Contrar multora multora care văd viața de familie un iad, specialiștii au demonstrat că persoanele căsătorite au o rată de deces mult mai apropiată de parametrii normali, decât cei care au ales burlăcia!

✓ Nu mai duce boala pe picioare! Cei care își pun sănătatea pe locul doi și nu se menajează în perioada cronică a unei răceli sau altei boli sunt de două ori mai predispuși la atacuri de cord fatale și la complicații serioase ale afecțiunilor. Dacă ești răcit, rămâi în pat!

✓ Savurează două cești de cafea pe zi, dacă vrei să previi cu până la 55 % apariția infarctului au a bolilor cardiovasculare.

✓ Stinge focul din stomac! Dacă suferi des de usturimi în piept, mergi la medic și tratează-te. Aceste arsuri slăbesc puterea inimii, spun specialiștii de la International Journal of Cardiology.

✓ Parfumează-ți dormitorul cu iasomie sau trandafir , pentru a avea un somn liniștit.

✓ Nu sări de 3 pahare de alcool pe zi, Experții de la Harvard spun că aceasta este rețeta ideală pentru sănătate.

✓ Mănâncă 5 porții de legume și fructe pe zi. Sănătatea va fi intactă chiar și la vârsta de 100 ani.

✓ Oamenii stresați trăiesc cu 20 de ani mai puțin decât un om cu o stare psihică normală. Dacă adăugăm și fumatul la această formulă, ne putem explica de ce foarte mulți oameni suferă decese premature.

✓ Nu te mai stresa la muncă! 70 % dintre sinucigași au ales să își ia viața din cauza stresului de la serviciu. Alege să fii caln și să nu iei problemele de lucru acasă. Astfel te vei feri de multe boli mentale.

✓ Fă mișcare în aer liber și ia-ți un cățel care să te motiveze! Vei reduce orice formă de depresie până la 100 %, iar corpul tău se va simți cu 50 % mai bine!

✓ Mănâncă ciocolată neagră chiar dacă ești la regim. Nu vei avea efect negativ asupra  dietei tale, iar partea bună este că 4 g de cacao, sporesc eficacitatea inimii cu 33 %.

✓ Bea ceai de mentă! Conține antioxidanți puternici care reduc cu 60 % inflamațiile organelor și previn apariția diabetului.

✓ O oră de somn la prânz face minuni pentru trup și suflet. Efectul lui este imediat, iar remediul pentru boli sau afecțiuni mai mult decât somnul nu există.

✓ Renunță la fumat! Un pachet de țigări fumat zilnic, timp de 10 ani îți reduce viața la jumătate.